maanantai 1. elokuuta 2016

Maanantai, 1.8.2016

Huilipäivä

ISOJEN PÄÄTÖSTEN PÄIVÄ
Ensiksikin Anneli oli tilannut lennon kotimaahan tälle illalle. Ja niin hän sitten lähti. Vähän se tuntui haikealta. Minähän totesin blogissa jo lähes pari kuukautta sitten, että missäs on se kovis Hessu.

Pyöräilin aamupäivällä muutaman kilometrin päähän Lenz Rega Port nimiseen veneilyliikkeeseen.  Olin hieman eksoottinen asiakas ja myyjät sekä muut asiakkaat olivat innokkaita jututtamaan minua. Kerroin suunnitelmistamme seilata Reiniä ylöspäin ja Köplenz nimisestä kaupungista kääntyä Moselille, yhteen pääkohteistamme.

He alkoivat kysellä veneemme nopeudesta ja omínaisuuksista. Kerroin, että käytämme yleensä kuuden solmun nopeutta jne. He kertoivat, että tällä kohtaa Reini virtaa kolmea solmua, mutta ylempänä pahimmillaan jopa viittä solmua. Eli neuvo oli, että käänny takasin ja pyri Hollannista Maas joen kanavien kautta Moselille.

Aluksihan se oli aikamoinen shokki, mutta miehistön kanssa puntariin pistettiin lisää asioita.
Ekaksi olimme aika paljon myöhässä aikataulusta. No onko sillä väliä, eläkkeellähän sitä ollaan.
Toiseksi tästä on vielä melkoinen matka ensi Marseihin ja sitten vielä Kreikkaan.
Kolmanneksi tämä päivittäinen seilaaminen on kovaa työtä, eikä mitään Saimaalla seilaamista tervahöydyllä Prinsessa Armada. Tästä puuttuu "rumantiikka".
Tässä isommat asiat, mutta ei pidä unohtaa kipparin koti-ikävääkään.

Joten päätös oli, että huomenna tiistaina käännämme keulan alas Reiniä kohti Hollantia. Hollannissa kiertelemme kanavia elokuun. Averinille etsitään talvisäilytyspaikka Hollannista ja otetaan talveksi tuumaustauko. Ensi kesä on sitten oma juttu sinänsä.

Mutta blogihan jatkuu.


4 kommenttia:

 1. Näinkö on että Välimeri jää näkemättä tältä vuodelta? Mutta onhan se tuleva vuosikin, ja eläkeläisen ei kannata höttyilä, joten tervetulemas pois sieltä arvaamattomasta maailmasta. Kuminassa on rauhallista ja tyyntä.

  VastaaPoista
 2. Hei, varmaan paras ratkaisu on kiertää Hollannin kautta jolloin Reinin pääsee myötävirtaan. Kesäkuussa oli myötävirtaan menokin hankalaa. Meidän tullessa Moselkin oli niin vuolas etten haluaisi (pääsisi) sitä vastavirtaan. Kannattanee kokea molemmat paluumatkalla. Jos siis sellaista on. Jos ei ole niin varmaan Välimereltä löytyy myös hienoja paikkoja. Ainakin läntinen Välimeri oli kokemisen arvoinen paikka. Talviaikaan oli väljää kuin Päijänteellä heinäkuun ulkopuolella...

  VastaaPoista
 3. No jopas. Tähän saakka luinkin blogia päivittäin mutta nyt onkin ollut melkein parin viikon katkos ja heti tapahtuu hurjia. Mutta onneksi on kipparista lähtien viisautta tehdä vaikeitakin päätöksiä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista