keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Keskiviikko 21.6.2017
Byxelkrok Oolanti 10.30
Fyrudden ruattinmaalla mantereen puolella klo19.30
NW 5-6 m/s, aurinkoinen, parikymmentä astetta, 55 NM

Odoteltiin aamutoimien jälkeen, jotka muuten aloitettiin n 5,45, muutama tunti yöllisen melko kovan tuulen nostaminen maininkien tasaantumista. Käytiin kaupassa ja Rape kävi kalakaupassa, jonka tuotteista alimpana kuva,.

Matkaan lähdettiin klo 10.30 ja tuuli sekä maininki olivat vastaisia ja välillä aika kovia. Tosin päivällä tuuli ja aallot vähenivät sitten taas nousivat ja illan lähestyessä laskivat. Mutta kaiken kaikkiaan mukava veneilypäivä ja sen piristeeksi tuli pari hauskaa juttua, jotka seuraavana.

OP F..... soitteli Rapelle veneen  katsastusta. Rape siihen, että ollaan täällä Öölannin seutuvilla ja meinataan viettää Jussit Sandhamnin kuulussa vierasvenesatamassa ( 700 vieraspaikkaa). No OP siihen, että siellähän sitä on ruattalaasta naiskauneutta teille molemmille. Rape siihen, että me vaan katsellaan kaukaa. No OP laukaisi, että teillä näyttää maan vetovoima voittavan naisvetovoiman. Eipähän tuohon muuta voi sanoa kun Junnu Vainion sanoin "matkalla pohjoiseen".

Mainasihan siinä vastatuulen rytkeessä tulla aika pitkäksi. Rape pyysi, että laula Hessu "aavan meren tuolla puolen. No minähän lauloin ja lisäksi lauloin Eero Raittisen "ei aika mennyt koskaan palaa". Ja kun alkuun pääsin, niin lauloin vielä Mauno Kuusiston " kertokaa se hänelle" . Osaan näistä sanatkin ja omasta mielessä sävelenkin.  Rapehan suurena laulutaiteen ihailijana heltyi musiikin tasosta lähes kyyneliin. Minä pelästyin, että sen tuli ikävä kotiin, joten jotakin piti keksiä.
Siispä lauloin syvällä rintaäänellä " ja se oolannin sota oli kauhia hurraa hurraa hurraa , kun kol".
No tokenihan se Rape ja miehistyä. Totesi vaan ,että ollaan me aika velikulta.

Tällaisia pääruoka-annoksia ja jälkiruuaksi tuoreita katkarapuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti