tiistai 27. kesäkuuta 2017

Tiistai 27.6.2017
Vapaapäivä hienossa Käringsundissa

Illalla jo suunniteltiin, että aamulla nukutaan pitkään. No se meidän pitkään on sellainen, että seitsemältä keitettiin aamusumpit. Muuten on tehty taas töitä urosmehiläisen lailla.

Vähän ennen yhdeksää pistin sähkiksen tulille ja lähin pyöräilemään lähimpään kauppaan. Sinne oli vaatimattomat 12 km, joka takaisintulomatkan vastatuulessa tuntui aika kovalta reissulta. Tulipahan tehtyä ja nähtyä Eckerön maaseutua.

Mullahan oli vauhti päällä, niin nostimme salongin patjat ulos. Rape piiskasi ne ja minä pesin salongin katosta lattiaan. Rape vähän kommentoi, että heillä tuollaiset asiat hoitaa Eija. Niinhän meilläkin yleensä Anneli, mutta mistäs minä sen olisin tähän taikonut. Omapahan kuitenkin hyvä fiilis, kun tuoksuu salonki puhtaalta.

Seuraavaksi tein pari onnistunutta juttua Googlen kanssa. Ne ovat vaivanneet minua joka yö uhkillaan. Siitähän tuli vielä parempi mieli. Niinpä lähdin sähkiksellä tutustumaan kuuluun Eckerön Tulli ja Postitalon. Sitä ihaillessa satutin vähän säärtäni polkimeen ja verta siitä rupesi tulemaan. Lähistöllä oli Ålandin Elvis hotelli ja ravintola, josta menin pyytämään laastaria. Suomea puhuva tyttö otti homman vakavasti ja laastaroi melkein koko koiven. Sitten tuli homman huippu. Hän ylisti, että on sulla komeat sääret eikä yhtään säärihaavoja (???),  vaikka olet  jo noin vanha mies. Jatkoi vielä, että taidat olla urheilumiehiä. Että se siitä ja niin edelleen taas tällä kertaa.
Meikä ei oikein osaa vangita näitä maisemia kuviin

Rape siitä mun reissusta innostui niin, että lähti myöskin tutkimaan Tulli ja Postitaloa, jonka sitten kuvasikin. Takaisintullessa kävi myöskin tutustumassa Elvikseen, mutta ei saanut samaa käsittelyä, kun hänellä ei ollut haavaa sääressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti