maanantai 12. kesäkuuta 2017

Sunnuntai 11.6.2017
Cuxhaven klo 12
Rendsburg klo 20.30
53 NM
Aurinkoinen, 25 C, SW 5

Herättiin tapojemme mukaan aamupalalle jo kuudelta. Satama oli suuri ja kaikin puolin hyvä. Kuulimme, että lähistön Lidl aukeaa klo 10, joten tähtäsimme sinne. Mutta sunnuntainahan täällä on kaupat kiinni ja kävimme sen tarkistamassa myös kauempana olevassa Real kaupassa. Eväät oli aika lopussa. Satamassa jututin yhtä pariskuntaa ja he kertoivat kauempana olevan Lidlin olevan auki. He olivat pyöräilemässä sinne, joten sähkis tulille ja mukaan.  Sen jälkeen ei nälkä eikä jano vaivannut.

Ajeltiin Elbeä pitkin nousuveden myötäisessä parikymmentä mailia ylöspäin vauhdin ollessa n 10 solmua. Brunsbuttelissa ajoimme sulkuun ja siitä Kielin kanavaan. Sitä kolmisenkymmentä mailia ylöspäin Rendsburgiin. Kanava on yli sata metriä ja paikoin jopa parikin leveä. Sillat tuntuivat kohoavan taivaaseen, joten oli niissä betonia ja rautaa. Isot laivat mahtuivat hienosti ali ja laivoja kulki tiheään.

Monitaituri Rape teki matkalla Lidlin ruattalaaset köttpullar ja maistuivat tosi hyvältä. Vuorotellen otimme päikkärit ja perille päästyämme huomasimme saaneemme kunnolla aurinkoa. Ennen nukkumaanmenoa suunniteltiin vielä hetkinen huomista ohjelmaa ja mastonnostoa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti