maanantai 3. heinäkuuta 2017

Maanantai 3.7.2017
Päivä Turuus

Rape siis lähti eilen kotiin ja Anneli tuli tilalle. Ollaan vietetty lepäillen ja Turkua vähän kierrellen Annelin ekaa lomapäivää. Anneli tekee just iltapalaa ja minä alan muistella kulunutta 4 viikkoa.

Nopeastihan se sujahti ohi. Eka viikko tultiin Hollannin ja Saksan kanavat Kieliin. Mukavia olivat pienet kanavat ja erityisesti Saksan puolella kaikki hoitui tismallisesti. Meillä oli myöskin tuuri puolellamme, kun Dollardin tyrskyissä masto rojahti kannelle. Se oli siis pukilla, eikä pystyssä, mutta olisi voinut huuhtoutua mereen. Aamulla lähtiessä ei tajuttu, kuinka voimakkaaksi tuuli nousee.

Toka viikko seilattiin Kieliltä Kalmariin ja kolmas Kalmarista Sandhamniin. Kone sammui Ystadissa, mutta se selvitettiin. Nynäshamnissa vietettiin edellisen vuoden tapaan mukavat hetket. Parasta oli kuitenkin juhannus Sandhamnissa, jota en enää ala kertaamaan, mutta sitä varmaan Rapen kanssa tullaan muistelemaan useasti. Saattavat Kuminan laiturilla kyllästyäkin.

Neljäs viikko tultiin Kapelskäristä Eckerön, Maarianhaminan ja Nauvon kautta Turkuun. Parasta oli Rapen synttärit Eckerössä sekä hienot päivät Nauvossa ennen Turkuun tuloa.

Kiitos Rape hyvästä yhteistyöstä koko matkan ajan. Minulla ainakin on ollut hieno ja ikimuistoinen kuukausi. En voisi kuvitella parempaa matkaseuraa. Pidit huolta ruokapuolesta, korjasit veneen puutteita ja hallitsit myös dieselin köhimiset. Lisäksi tuli sadat mehevät jutut. Minulle tämä reissu korjasi edellisvuoden monet pettymykset ja siitä kiitos kuuluu sinulle.

Alla vielä kuva vahdinvaihdosta, johon osallistui myös Eijan ja Rapen ystävä Piikkiöstä

1 kommentti:

  1. Kiitos myös henkilö.Lähdin matkaan pienellä jännityksellä,joka oli aivan turhaa.Heikin kanssa seuraaminen läpi neljän eri valtakunnan on minullekin loppuelämän muistoissani. Averinissa olleet pienet puutteet korjattiin reilussa yhteishengessä ja osittain pienillä onnensattumilla.En kadu yhtään viettämääni neljää viikkoa hyvässä ja hauskassa seurassa sekä mahtavassa kelissä.

    VastaaPoista