torstai 29. kesäkuuta 2017

Torstai 29.6.2017
Maarianhamina klo 9.35
Nauvo klo 20.45
Päivän sää n 20 C, E 1-4, aluksi puolipilvinen muuttui aurinkoiseksi
71,5 NM

Eilen saatiin hallituksilta (varsinkin meidän) päätökset turhan myöhään. Eihän siinä ole mitään järkeä, että veneen kippari kuulee muilta päätökset ja viimeisenä.

No näillä eletään ja illalla tehtiin uusia suunnitelmia. Miettimistä vaati perjantain ja lauantain  myrskytuulet, joita oli luvattu etelärannikolle. Yö on pyöritty ja mietitty, miten hallitusten päätöksiä voitaisiin toteuttaa. Aamulla oltiin sitä mieltä, että pitäis päästä torstain hyvän sään aikana mahdollisimman pitkälle. Ongelmana oli ruokatilanne ja kapteenin apteekki, joka aukeaisi vasta kymmeneltä. Rape oli hankkinut rohtonsa Nya Apoteekin porvoolaistytöltä jo keskiviikkona.  Hän lähti ruokakauppaan ja minä jäin vielä tutkimaan karttoja. Huomasin, että Nauvossa on kipparin apteekki. Siis sinne heti, kun Rape tulee kauppareissulta. Perillä tosin ollaan vasta myöhään illalla, mutta entisten roppien vaikutus riittänee seuraavan päivän kello kymmeneen. Töppäys oli se, että olisimme voineet hankkia tavarat matkan varren kylistä. Oltais päästy matkaan pari tuntia ennen.

Matkasta tuli mielenkiintoinen jo sen vuoksi, että tulimme viimevuoden  kahden kohteeni ohitse. Ensimmäisen tunnin jälkeen ohitimme Rödhamnin, josta vuosi sitten lähdin  yksin ylittämään Ahvenameren aaltoja. Muistan vielä sen pelokkaan tunteen, mikä oli mielessä. Palaanko kotiin vai jatkanko, no päätin jatkaa. Toisen tunnin jälkeen ohitimme Degerbyn. Vuosi sitten lähdin siellä pyöräilemään. Sähkis sai valita, mennäänkö oikeaan vai vasempaan. Valitsi niin, että sadan metrin päässä oli pubi. Hyvin oli oppinut isännän tavoille.

Matka jatkui Sottungan saaren eteläpuolitse Kihtin selän (iso selkä) pohjoisosaa myöten Korppoota kohti. Rape teki matkalla ahvenfileet, jotka olivat tosi maistuvat. Vauhdissa söimme. Onhan mies aikamoinen monitaituri.

Keli muuttui hyvin aurinkoiseksi eikä tuulta ollut oikeastaan nimeksikään. Minä tiirailin Suomen Armeijan Keskussääaseman kersanttin opeilla taivaalle. Mielestäni vähät yläpilvet olivat niin rauhallisia, että huomiseksi ei ole tulossa myrskyä. Saa nähdä, kumpiko on oikeassa, meteorologi vaiko reservin sääkersantti. Ylen areenan uutisten sää asettui meteorologian puolelle.

Yksitoista tuntia ja kymmenen minuuttia seilattuamme saavuimme Nauvoon. Monien ystäviemme kehuma paikka osoittautui ensivaikutelmaltaan pettymykseksi. Niin kuin ryssälään olisi tullut. Vessassa oli laitteita rikki ja paikat epäsiistejä. Olimmekohan liian tottuneet Ahvenanmaan hyvin hoidettuihin satamiin. Katsotaan huomenna, paraneeko ensivaikutelma, toivotaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti